Daeyang Gallery

Daeyang Gallery and House

Designed by Steven Holl Architects with architect of record E.Rae Architects of Seoul, this unique structure serves dual purposes, as both a residential guest house as well as an art gallery for visitors. JongSeo Lee of Steven Holl Architects was the associate in charge, and the project was completed in 2011.

The structure's geometry is inspired by a 1967 sketch for a music score by the composer Istvan Anhalt, "Symphony of Modules," discovered in a book by experimental artist and musician John Cage.

Zahner worked closely with both the owner and the design team to develop a custom patina for the copper panel system that would match the desired coloration with natural warmth and texture. Because of the unique range of tones and the material's rich aging process, copper holds a special significance in the hearts and minds of those at Zahner. The material's tone and color is perpetually in a state of flux, changing with each location based on the temperature, moisture, and pollutants in its environment.

This constant state of change will add character and soul to the gallery's surface. The custom deep red tone that was developed will likely darken over time, and eventually may even begin to green and blue. The difference between copper and other materials, is that this constant state of "corrosion" is actually the process of forming a stunningly beautiful protective barrier which will outlast any sealer, paint, or protective coating.

Architect's model of the Daeyang Gallery and House

Architect's model of the Daeyang Gallery and House.
Photo © Steven Holl Architects.

The Daeyang Gallery and House

The Daeyang Gallery and House.
Photo © A. Zahner Co.

View through the slats of the Daeyang Gallery entrance

View through the slats of the Daeyang Gallery entrance.
Photo © A. Zahner Co.

Front gates of the Daeyang Gallery and House

Front gates of the Daeyang Gallery and House.
Photo © A. Zahner Co.

Detail of the copper patina for the Daeyang Gallery and House

Detail of the copper patina for the Daeyang Gallery and House.
Photo © A. Zahner Co.

Daeyang Gallery and House

Daeyang Gallery and House.
Photo © A. Zahner Co.

Panoramic of the Daeyang Gallery and House during construction

Panoramic of the Daeyang Gallery and House during construction.
Photo © A. Zahner Co.

Bamboo form construction for Daeyang Gallery and House

Bamboo form construction for Daeyang Gallery and House.
Photo © A. Zahner Co.

Copper wall panel for the Daeyang Gallery and House

Copper wall panel for the Daeyang Gallery and House.
Photo © A. Zahner Co.

Daeyang Gallery and House during construction

Daeyang Gallery and House during construction.
Photo © A. Zahner Co.

Installation of wall panel systems for Daeyang Gallery and House

Installation of wall panel systems for Daeyang Gallery and House.
Photo © A. Zahner Co.

The custom panels were installed by local workers in Seoul, South Korea. Zahner supplied the pre-engineered panels which securely locked into the substructure. Photographs of the completed building can be viewed at Steven Holl Architects .

Follow us and say hello:

More Projects

Featured Post: Building a dual-curved facade with pre-fabricated panels. — Writer Susan Chaityn Lebovits profiles Zahner in Form Magazine, about how the Neiman Marcus facade was made in Natick, Massachusetts.

Featured Post: Zahner ShopFloor team develops a perforated Louvered Screen Wall Facade System — How a small team of ShopFloor engineers at Zahner hacked a ten-year old welding robot arm to create louvered screen wall facade systems.

Picture of ShopFloor ShopFloor: Create unique designs for architecture and interiors using a simple configurator.

Have a complex project?

We‘ll help you design, engineer, and build it.

Get in touch